OPLEV COLD HAWAII!

Fra Agger Tange til lidt nord for Hanstholm

Cold Hawaii er et af Europas bedste surfspots – og surfernes paradis…

Cold Hawaii er en betegnelse for 31 registrerede surf spots, der alle ligger på Vestkysten i Thy – fra Agger Tange i syd til lidt nord for Hanstholm.

Cold Hawaii er et smukt og specielt sted at besøge – på alle årstider. Uanset om surfing er din hobby, dit liv, eller ingen af delene – så er der altid noget at lave her. Med Nationalpark Thy som nabo til Cold Hawaii, finder du noget af Danmark mest vidunderlige natur, lige ved siden af.

Her er bl.a. mulighed for:

Windsurfing, surfing, kitesurfing, S.U.P.

Det “summer” af surfere fra nær og fjern hele året rundt i Thy. Regn eller solskin – er vinden og bølgerne perfekte, så er surferne KLAR!

Der kommer lokale, familier, børn og turister til Cold Hawaii for at prøve kræfter med surfing. Med så mange surfspots langs Vestkysten i Thy, kan man altid finde et godt sted at at surfe, uanset niveau eller erfaring.

De lokale surfbutikker og surfskoler er altid klar med råd og vejledning til alle

Cold Hawaiis omdømme er bygget på opdagelsen af af området tilbage i 80’erne, som et fremragende sted at windsurfe. Navnet, Cold Hawaii, er nu velkendt i det verdensomspændende windsurf samfund.

Rygtet siger, at området først blev “opdaget” af den tyske windsurfer Christian Drach, bror til den kendte windsurfer Jurgen Drach, tilbage i 1981. Christian var på vej til Norge, med færge, fra Hanstholm. På grund af dårligt vejr var der ingen sejlads… så Christian kørte til Klitmøller, en stille fiskerlandsby 15 km syd for Hanstholm, for at tjekke, hvad han mente kunne være et potentielt godt sted at windsurfe. Da han rundede det sidste hjørne af Ørhagevej, nede ved bugten i Klitmøller, blev han ikke skuffet – Christian havde fundet et fantastisk windsurf spot!

Og sådan er historien fortsat derfra…

Mange windsurfere kom til Klitmøller, og det blev hurtigt meget kendt for windsurfing. Tilnavnet, “Cold Hawaii”, dukkede op engang i 90’erne … og navnet har sat sig fast til den dag i dag! I 2005 blev en “Masterplan”, under navnet “The Cold Hawaii” skabt af den lokale surf klub, NASA og et par lokale visionære, for at integrere surfing i samfundet, og for “… at fremme Thy, som center for surfing i Nordeuropa “.

I disse dage spiller windsurfing stadig en vigtig rolle i Cold Hawaii-regionen. Når vinden blæser … kommer windsurfere fra hele Europa, for at teste sig selv på Thy’s vestkyst. Windsurf forholdene er så gode her, at den PWA (Professional Windsurfers Association) World Cup stopper i Klitmøller, hvert år i september. Med det event kommer verdens bedste windsurfere for at konkurrere, i de kraftige vinde og store bølger, som en del af verdens turneen!

En ting, der har ændret sig over de sidste 10 år eller mere, er mængden af surfing (padle surfing) og surfere, der er kommet til regionen. Surfing er blevet en integreret og stabil del af hverdagen i Cold Hawaii. Især i Klitmøller, hvor der er surf butikker, leje af surf udstyr og surf skoler hele året rundt. Og om sommeren summer Klitmøller og Nr. Vorupør af spænding og energi fra surf skoler, på vej ud i bølgerne. Familier, børn, teenagere, voksne … alle ude for at få deres første smag på surfing! Og når bølgerne virkelig pumper, så bliver byerne og havet travle med lokale og andre surfere fra nær og fjern, der afsøger Cold Hawaii’s kyst, for at finde de bedste bølger!

Cold Hawaii er et smukt og specielt sted at besøge – på alle årstider. Uanset om surfing er din hobby, dit liv, eller ingen af delene – så er der altid noget at lave her. Med Nationalpark Thy som nabo til Cold Hawaii, er der noget af Danmark mest vidunderlige natur, lige ved siden af.