OPLEV HURUP BY!

Bredgade 115, 7760 Hurup

54,3 km

Hurup – en aktiv handelsby i Thy

Hurup er den næststørste by i Thy. Byens historie er ikke lang, men til gengæld kan byen prale af en forrygende udvikling. Sidst i 1800-tallet var Hurup en ydmyg samling småhuse, men i 1882 kom jernbanen! Den blev anlagt med stationsbygning i Hurup, og herefter er byen vokset med stormskridt.

Hurup er Sydthys hovedstad, og det perfekte sted for en hyggelig shopping tur for hele familien i byens over 50 butikker. Den dejlige gågade indbyder til en shopping tur og om sommeren er der torvedag hver mandag, hvor man næsten trænges om pladsen på gågaden.

Byens vartegn, Teutoner Støtten, blev indviet i 1984 og er en syv meter høj stentøjssøjle i klar blå keramik med halvmånetegn og ord lavet af Erik Nyholm.

I den fine bypark og ved Sydthy Kur- og Svømmebad findes der flotte træskulpturer. I svømmebadet kan du rigtigt blive forkælet. Her findes bl.a. et stort nyt wellness- og kurbad, samt romersk og egyptisk bad. Desuden er der naturligvis også svømmebad, hvor børnene kan muntre sig med bl.a. vipper og en vandrutschebane.

Quelle: VisitThy.dk