OPLEV FOSDALEN & LIEN!

Fosdalvej 69, 9690 Fjerritslev

32,1 km

Tankested – Fosdalen

Fosdalen skærer sig ned i Danmarks længste indlandsklit, Lien. Fra udsigtspunktet længst ude på kanten har du en skøn udsigt over Vesterhavet.

Fosdalen skærer sig ned i Danmarks længste indlandsklit, Lien. Fosdalen er kildevæld og fantastiske udsigter og stedet er en del af Danmarks Naturkanon. Fra udsigtspunktet længst ude på kanten har du en skøn udsigt over Vesterhavet.

Fosdalen er et af Han Herreds mest kendte udflugtssteder og et af de bedst besøgte naturområder i Nordjylland.

Fosdalen er en nord-sydgående dal. I bunden af den frodige regnvandskløft eller erosionskløft løber en lille bæk, Vor Frue Kilde, som starter øverst i dalen, tæt ved stenen. Stenen med teksten ”Vor Frue Kilde” er rejst i 1936. Vandet kommer fra kilder i dalsiderne og fra væld i den øvre ende af dalen. Fosdalbækken løber med vekslende styrke året igennem. Kilden/bækken er med til at gøre Fosdalen til et fredfyldt og stille sted.

Fosdalen munder ud i landets største indlandskystskrænt, kaldet Lien.

Fosdalen blev solgt fra Lerup præstegård i 1901 og indgik sammen med andre arealer i statsplantagen, Det er i dag svært at forestille sig, at dalen ved fredningen for godt 100 år siden var åben med græs, lyng, spredte krat og frit udsyn. Knap 100 meter fra udgangen af Fosdalen fører en trappe med godt 100 trin op til en fantastisk udsigt ud over Underlien/Det marine forland (selve Tankestedet). Sådan kaldes det flade land, som du kigger ud over. Herfra er der kun ca. 500 meter til Naturcenter Fosdalens udstilling om området.

Kilde: VisitJammerbugt.dk