OPLEV FOSSIL- & MOLERMUSEUM!

Skarrehagevej 8, 7900 Nykøbing M

24,6 km

Asken fra fortidens vulkanudbrud tegner sorte striber i det lyse moler. Du kan tydeligt se dem i klinterne på Nordmors og Fur den dag i dag. Landskabet er blevet foldet af isens enorme kræfter og gemmer på en fantastisk verden af velbevarede aftryk af fisk, fugle, skildpadder, insekter og planter som levede for 55 millioner år siden.

Molerklinterne, Hanklit på Mors og Knudeklint på Fur, er på den danske kandidatliste til UNESCO’s Verdensarv.

Omkring museet er der naturstier og en geologisk tidssti, hvorfra man kan nyde det store fuglereservat og Skarresøerne, der er et beskyttet Natura 2000 område. En af naturstierne fører direkte til Skarregaard.

Fossil- og molermuseet viser en enestående samling af fossiler. Det er suverænt det område i Danmark, hvor de fleste og bedste Danskræfund bliver gjort. Skildpaddeungen Luffe, Danmarks længste forstenede træstamme, kæmpestore ikaitkrystaller, blot for at nævne nogle få.

Skarrehage Molegravene lige overfor Museet eller ved den gamle moler-udskibningshavn i Ejerslev er værd at besøge og gode steder at lede efter fossiler selv.

Fossil- og Molermuseet er en afdeling af Museum Mors.

Når entre billetten er betalt kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Støberimuseet, Dueholm Kloster og Skarregaard.

Kilde: VisitMors.dk