OPLEV KÄTE LASSENS HUS!

Stenbjerg Kirke Vej 94, 7752 Snedsted

55,0 km

Stenbjergs barske og eksotiske miljø har gennem tiden tiltrukket billedkunstnere. Den mest kendte af dem er skagensmaleren P. S. Krøyer, som i 1899 på vej hjem fra bryllupsrejse til Paris sammen med sin kone Marie tilbragte to måneder på Stenbjerg Kro.

Også kunstneren Jens Søndergaard har boet og malet her. Du kan se hans hus på Jens Søndergaards Vej, hvor en kulørt galionsfigur, som Søndergaard malede, står i forhaven.

Den tyske kunstner Käte Lassen cyklede som 25-årig nyuddannet kunstner i 1905 til Stenbjerg fra sit hjem i Flensborg og blev så begejstret for naturen og menneskene ved havet, at hun vendte tilbage igen og igen. Mens de fleste andre kunstnere malede landskaberne i Thy og ved Vestkysten, var Käte Lassen en stor fortolker af menneskene og deres liv og følelser.

Ved det hus i Stenbjerg, som Käte Lassen boede i i sommermånederne, og som nu hedder Käte Lassens Hus og er nu i offentligt eje, er udhuset indrettet som udstillingssted og åbnet i dagtimerne fra påske til efterårsferien.

Her kan du se historien om de kunstnere, som har opholdt sig i Stenbjerg og brugte menneskene og naturen som motiver i deres kunst.

Kilde: www.naturstyrelsen.dk