OPLEV LAGUNEN!

Utkjærvej 10, 7900 Nykøbing

26,6 km

Molerskrænter med millioner af år i bagagen

Moleret på Mors er en af de store attraktioner på Mors, og molerskrænterne ved Ejerslev blev dannet for svimlende 55 mio. år siden. Her kan du være en lille myre i historien:

Molerskrænternes mange velbevarede fossiler af fugle, fisk, skildpadder og planter er noget helt særligt, også set med verdensbriller. De mange skarpe lag i moleret er et smukt syn:

Molerskrænter og lagune

Siden 1912 har moleret fra Ejerslev været udvundet, så man kan bruge det industrielt. Moler bruges for eksempel til isolering af ovne og skorstene. Det gamle graveområde udgør i dag en lagune med det klareste, turkisblå vand:

På den måde har et stykke industrihistorie åbnet for en særlig natur- og landskabsoplevelse:

Frivillige ildsjæle står bag vandreruten

Den korte tur rundt om lagunen ved Ejerslev Havn er etableret af frivillige i Ejerslev Havneforening. Turen er helt oplagt som en starttur med små børn – eller med ældre mennesker, der ikke kan gå så langt. Og selv for dig, der elsker at vandre længere, er turen en oplevelse, kort eller ej!

Arkitektonisk løft til naturhavnen

Ejerslev Havn blev restaureret og udviklet med midler fra RealDania i 2014. Et helt igennem fedt projekt. Havnen inviterer til at hænge ud og nyde havnelivet. Havnesjælen er flyttet med og bevaret i de små skure.

Der ligger caféen Den Blå Lagune på Ejerslev Havn.

Kilde: friefodspor.dk