OPLEV LODBJERG FYR!

Lodbjergvej 33, 7770 Vestervip

63,2 km

I sejlskibenes tid strandede der utallige sejlskibe langs Jyllands Vestkyst. Derfor byggede man fra midten af forrige århundrede fyrtårne og sømærker for at støtte skibenes navigation.

Der er adgang til fyrtårnet mod en beskeden betaling. Herfra har man udsigt over et barsk landskab, domineret af klitplantagen, klitheden og de forrevne havklitter.

Historie

Lodbjerg Fyr er bygget i 1883 af smukke granitsten fra Bohus, der blev sejlet fra Sverige til Danmark. Fyret er 35 m højt og en lille bitte smule skævt, da man under 2. verdenskrig forsøgte at grave en tunnel fra fyret til en bunker bagerst i fyrhaven.

I klart vejr er udsigten fra fyrtårnet storslået. Du kan se til Limfjorden mod syd, langt ind i landet mod øst og lade blikket glide over uspoleret natur mod nord. Lodbjerg Fyr blev i 2019 restaureret og har en flot udstilling med fyrets historie fra byggeriets begyndelse til i dag.

Aktiviteter

Fyret er tillige udgangspunkt for vandreture ud i Thys mest uberørte naturlandskab – klitterne mellem Lodbjerg og Lyngby.En markeret sti fører til den høje klit Penbjerg.

Øst for stien ligger 9 bronzealderhøje, der dog er meget svære at få øje på, mellem klitterne.

Lodbjerg Fyr har en café, der serverer kaffebord og kage. Tæt ved fyret er der en hyggelig bålplads og shelters.

Der er blevet installeret automatisk døråbner/lukker i Lodbjerg Fyr og det betyder at fyrtårnet er åbent alle dage fra 07:00 – 21:00.

Kilde: VisitThy.dk