OPLEV SKARREGÅRD!

Feggesundvej 53, 7900 Nykøbing

26,2 km

På Landbrugsmuseet Skarregaard er tiden gået i stå, dengang farfar var knægt. Og så alligevel ikke helt, for gården er et meget aktivt sted med udstillinger og moderne økologisk landbrugsdrift.

Et landbrug i 1950’erne var et familiebrug, hvor der var brug for alles hjælp, ligesom der var karle og piger på gården. Den fornemmelse af Morten Korch idyl, oplever man tydeligt på Skarregaard. Og den firlængede slægtsgaard i bakkerne ved fjorden er ikke bare en kulisse, men den ægte autentiske vare. I stuehuset går man rundt i stuer og køkken, som det var indrettet dengang i 1950’erne, og i gårdens længer mærker man det hårde slid, som arbejdet på gården var med datidens redskaber og mange gøremål.

I 1950’erne boede der ingen børn på Skarregaard. Det forhindrer dog ikke børn i at kunne få en skøn oplevelse og fornemmelse af, hvordan livet på landet formede sig i deres bedsteforældres tid. På gårdspladsen skal dynen bankes med tæppebankeren, og tøjet vaskes med vaskebræt. I det lille rum ved hestestalden kan man karte fårenes uld og spinde det på en håndten, inden man måske sætter sig i sædet på gårdens Volvo. Inden turen går mod naturlegepladsen er der mulighed for at forsøge sig med malkningens svære kunst.

Foruden den sjove og udfordrende naturlegeplads har gården også flere dyr, som elsker mælkebøtter. Oplev f. eks gederne, hønsene og ænderne – alle i deres rette element – i trygge, autentiske og naturlige rammer på et gammelt, velholdt landbrug fra 1950’erne. Landbrug som vores bedsteforældre drev det!

Landbrugsmuseet Skarregaard er en afdeling af Museum Mors

Når entre billetten er betalt kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Støberimuseet, Fossil- og Molermuseet og Dueholm Kloster.

Kilde: VisitMors.dk