OPLEV SKULPTURHAVEN!

Hvidbjerggårdsvej 5, 7755 Bedsted

58,1 km

Skulpturhaven i Svankjær i Thy grænser lige op til Nationalpark Thy og er med sine 11.000 m2 og altid over 200 skulpturer ude og inde nok at finde blandt de største i Nordjylland. Den er oprettet af billedkunstner og skulptør Kirsten Barlit og arkitekt Jørn Bojer Snejstrup. Haven omkranser Den gamle Skole, som Jørn Snejstrup på usædvanlig flot vis har restaureret, så huset i sig selv er et besøg værd.

Kirsten Barlit arbejder både med store skulpturer i jern, stål og forskellige cementarter og med mindre i bronze, stentøjsler, raku og lersølv. Hun har også arbejdet med objets trouvés og er  involveret i land-art. Kirsten maler også gerne, men helst på andre ting end lærred, så her er meget at se på.

Men der er meget mere endnu, for Skulpturhaven holder løbende udstillinger med både kendte og mindre kendte kunstnere, og mange af deres værker er forblevet i Skulpturhaven, en del af dem er også til salg. Skulpturerne i haven er meget varierede. Her er dyre kunstneres værker, imponerende granitskulpturer fra Grønland, barmfagre kvinder i træ fra nærmiljøet, værker i jern, rustfrit stål og træ. Dystre skulpturer, der giver stof til eftertanke, hænger i træerne, en anden omfavner en træstamme, og søjlerne har en spændende historie, ja, og ved parkeringspladsen er der en troldeafdeling, som får en ny trold hvert år.

Men kom også indendørs: Atelieret i den gamle skolestue er et arbejdende værksted, (det må man gerne benytte, hvis man lejer den lille tilstødende lejlighed). Her hænger et helt usædvanligt værk, nemlig 60 terrakottatavler til 1. tekstrække i kirkeåret.

I Udstillingen ved siden af finder man både malerier, spændende skulpturer i raku, sten, træ mv. samt glaseksperimenter og kors af drivtømmer og jern. I det smukkeste loftsrum finder man skulpturer i læder, bronze, stentøj mm. samt en stor samling afrikanske skulpturer i ibenholt og fedtsten. Se endvidere under ”Haver og parker”

Udendørs åbent hver dag hele året, indendørs efter aftale.

Kilde VisitThy.dk