OPLEV STØBERIMUSEET!

Nørregade 13, 7900 Nykøbing

42,3 km

Udstillingerne på Støberimuseet giver dig en af de mest autentiske museumsoplevelser, du kan tænke dig. Når du kommer ind gennem lysgården, bliver du mødt af lugten af jernstøberiet, og dine øjne skal nok vænne sig til det store dunkle lagerlokale. Udstillingen er indrettet i de oprindelige bygninger fra Morsø Jernstøberi.

Først ser man en fantastisk samling af ovnsider, der heldigvis blevet taget fra, før de som skrot skulle smeltes om til nye støbejernsgenstande. Motiverne på disse 1600-, 1700- og 1800-talsovne er fra både mytologien, bibelhistorien og kongehistorien.

Derefter kommer man ind i jernstøberiets oprindelige ”showroom” fra 1940´erne, hvor man kan se rigtig flotte ovne og pejse fra 1853 til omkring 1970, og der kan man også få et indblik i MORSØs lange tradition for markedsføring.

På første sal er der mulighed for at stifte bekendtskab med forarbejdet til støbeformene og udviklingsplanerne på tegnestue og i laboratorium, og går man gennem dobbeltdøren, kommer man ind i den største og mest komplette samling af støbejernsovne og komfurer i Nordeuropa. Der kan man også se køkkentøjsserien COPCO, som var en stor succes både i Danmark og i Amerika med sine klare farver og rene linjer.

Når man kommer ned i stueetagen igen ad bagtrappen, kan man snørkle sig igennem sidste del af udstillingen, der er viet til ”manden på gulvet”. Støberiarbejderens hårde og varme tjans med at få lavet noget af det bedste støbegods i verden

Dansk Støberimuseum er en afdeling af Museum Mors.

Når entre billetten er betalt kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Dueholm Kloster, Fossil- og Molermuseet og Skarregaard.

Kilde: VisitMors.dk