OPLEV THISTED BY!

Store Torv, 7700 Thisted

26,8 km

Thisted – shopping og oplevelser 

Fornøjelser for hele familien – så er det Thisted.

Thisted er den største by i Thy med ca. 13.000 indbyggere. Alligevel har byen bevaret sin stemning af intimitet, hvilket fornemmes, når man går en tur gennem de små hyggelige gader, som byen er så rig på. Her er krinkelkroge og strejf af fordums tider med smukke gamle bygninger, krydret af et alsidigt udvalg af moderne butikker, gaveboder, cafeer og restauranter, hvor der er noget for enhver smag.

Thisted ligger smukt ved fjorden. Hele sommeren syder byen af liv og arrangementer for både store og små.

Om sommeren er der mulighed for et besøg på Thisted Bryghus.

“Thisted By Night” er en farvestrålende begivenhed med aktiviteter til sent på aftenen. Om sommeren er der torvehandel på Store Torv, nogle gange med koncerter og forestillinger.

I bymidten ligger anlægget Christiansgave fra 1821. Her er et friluftsteater, som bruges til forskellige forestillinger. Inde i parken finder man ”Kongelunden” hvor kongebusterne står side om side. Desuden er Christiansgave hjemsted for en stor legeplads med redskaber der både er lavet af træ og moderne materialer, træhytter og en eventyrsti som virkelig appellerer til fantasien. I umiddelbar tilknytning til Christiansgave ligger Thisted Lilleby, som et kulturhistorisk minde med sine bygninger, der stadig hvert år vokser sig større og større.

For enden af gågaden ligger Thisted Havn og den attraktive lystbådehavn. Med restauranter, cafeer og rekreative områder indbyder det nye havneområde til afslapning på en sommerdag – og ved flere lejligheder er pladsen fyldt, når f.eks. norden s største træskibssejlads “Limfjorden Rundt” eller “Fisken kommer til byen” udfolder sig.

De mange gamle restaurerede bygninger midt i Thisted har indbragt byen flere hæderspriser bl.a. den internationale “Europa Nostra” pris og ved kystvejen langs fjorden står “Thisted-Pigen”, skabt af Henning Wienberg Jensen i 1947. Statuen indbragte Wienberg Jensen kunstakademiets guldmedalje.

På turistkontoret findes et hæfte med beskrivelser af 3 ture, som giver et historisk indtryk af Thisted.

Der er i Thisted mange firmaer, hvis produkter ikke bare er kendt i hele Danmark, men også langt ud over landets grænser. Ex. Premier Is, pølser fra Tican, Bakkedal Smør fra Dragsbæk Margarinefabrik, øl fra Thisted Bryghus, høreapparater fra Oticon, produkter fra Coloplast og korntørringsanlæg fra Cimbria.

Du kan finde mere information om arangementer i Thisted på Thisted By.

Kilde: VisitThy.dk