OPLEV VORUPØR LANDINGSPLADS!

Vesterhavsgade, 7700

49,7 km

Vorupør er et autentisk lille fiskerleje med cirka 800 indbyggere, hvorfra der har været drevet kystfiskeri gennem flere hundrede år.

Den helt unikke badeby, som ligger i Thy, rummer historiske bygninger og et spændende byliv. Her er der mulighed for at nyde havet, stranden – alt sammen på et sted. Tætheden til Nationalpark Thy, og havet giver mulighed for en aktiv ferie for hele familien. De nyanlagte strandpromenader og den store strandterrasse giver mulighed for at nyde havet og standene på en let og tilgængelig måde.

Vorupør har gennem alle tider haft kystfiskeri fra stranden. I dag er der stadig mulighed for at opleve kystfiskeriet, og der bliver dagligt landet fisk på stranden.
Fiskeriets store betydning for byen ses overalt i byen. De små fiskerhuse ved stranden, fyret i klitterne, samt den historiske båd på stranden, fortæller alle om kystfiskeriets historie i Vorupør

Aktiviteter og oplevelser

Vorupør rummer oplevelser for hele familien, idet den lille fiskerby har alt fra shopping til kunst og kultur. Byen ligger helt ned til Vesterhavet, og på den store strandterrasse kan du nyde specialiteter fra de lokale restauranter med udsigt til det smukke hav – uden sand mellem tæerne.

Cold Hawaii er betegnelsen for kyststrækningen fra Agger Tange til Hanstholm og er oprindeligt udsprunget af surferkulturen på grund af de usædvanlig gode bølger og vindforhold. Derfor favner naturen omkring Vorupør mange forskellige aktiviteter, idet havet giver nogle af Nordeuropas bedste surfsteder, men er samtidigt et dejligt sted at bade eller fiske direkte fra molen.

Kilde: VisitNordjylland.dk