OPLEV ØSTERILD TESTCENTER!

Gl. Aalborgvej 5, 7741 Frøstrup

9,9 km – (Testcentervej 21, 7700 Thisted)

Besøgcenter ved Det Nationale Testcenter for store Vindmøller

I besøgscenteret kan du få den nyeste viden om vind og vindkraft i Danmark. Her kan du få svar på, hvordan en vindmølle bliver bygget og se forskellige vindmøllemodeller. Du kan også lege med vind og vindtunneller.

Lige uden for besøgscenteret står udsigtstårnet. Det er lavet af en bundsektion fra en Vestas vindmølle, så her kan du se noget af en vindmølle indefra. Når du kommer op i tårnet kan du kigge ud over skoven og få overblik over testcenteret og testvindmøllerne.

Inde i skoven kan du virkelig se, hvor store de enkelte vindmølledele faktisk er. Vi har anlagt en 62 meter lang Vestas vinge ude i skovbunden, som du både kan kigge på og røre ved.

Besøgscenteret er åbent hele året rundt, alle ugens dage, fra kl. 7-22. Her er ingen betjening, men i den opstillede automat kan du købe kaffe, kolde drikkevarer, snacks og souvenirs. Her er også adgang til toiletter.

Ved besøgscenteret er der borde og bænke, så her kan du spise din madpakke, mens ungerne leger på vores legeplads. Er vejret dårligt, er der også siddepladser inde i centeret

Testcenter Østerild

Ved testcenteret kan du komme helt tæt på fremtidens vindteknologi. Vingerne fra de 7 møller suser lige over hovedet på dig, og vindmøllerne er med deres imponerende 150-220 meters højde op til 100 meter højere end de normale vindmøller, du ser i det danske landskab.

Østerild er et af de bedst egnede steder at teste store vindmøller i Danmark. Vigtigst af alt, så ligger testcentret tæt på kysten med masser af vind. For at teste de store vindmøller er der behov for en middel-vindhastighed på mindst 8 meter i sekundet i 100 meters højde.

På Testcenter Østerild er der plads til at teste ni vindmøller. I 2019, er der kommet to nye teststande, efter Regeringen valgte at udvide testcentret.

Med udvidelsen af testcentret er det også blevet muligt at teste højere vindmøller. Før udvidelsen var det muligt at teste vindmøller på op til 250 meter i højden – målt fra jorden til øverste vingespids. Efter udvidelsen har det været muligt at teste havvind-møller på op til 330 meter på 5 af testpladserne

Quelle: VisitThy.dk